Translate

Как да премахнем двойна брадичка?

 


Кои са предпоставките за поява на двойна брадичка?

Образуването на мазнини по лицето около челюстта под брадичката /субментална мазнина/ е основната причина за поява на двойна брадичка. Една от причините за натрупването на подкожна мазнина по лицето  е свързана с наддаването на тегло. Друга причина за образуването на двойна брадичка е естетсвения процес на стареене на кожата. Като предпоставка, за образуване на слой мазнина по линията на челюстта около брадичката, се разглежда и ниската еластичност на кожата. Генетиката на човека също може да е причина за образуването на мазнина под брадичката. Генетичният фактор тялото да съхранява повече мазнини около челюстта е също предпоставка. Затова при слаби и клющави хора може да се образува двойна брадичка.

Какви са начините за премахване на двойната брадичка?

Един от начините за намаляване на двойната брадичка е повишаване на физическата активност. Начинът на хранене и диетата спомагат за стопяване на мазнината по лицето. Загубата на тегло чрез здравословно хранене и редовно спортуване ще спомогне за справяне с двойната брадичка.

Добрата хидратация чрез прием на повече течности ще намали риска от натрупване на мазнини по лицето.

Пластичната хирургия предлага различни процедури за премахване на мазнини като двойната брадичка. Оперативното премахване на мазнини чрез изсмукване на слоя мазнина под брадичката се нарича липосукция. При хората с генетична обремененост за трупане на мазнини по линията на челюстта естетичната хирургия е единствения ефективен начин за премахване на двойната брадичка.

Мезотерапията е друг метод за премахване на двойната брадичка и мазнината в лицето. При тази медицинска терапия се поставят инжекции за разграждане на мазнините.

Упражнения за челюстта увеличават мускулната сила, което може да помогне за повдигане на брадичката и изгаряне на мазнините в лицето около брадичката.

Масажът с вендузи за лице допринася за премахване на мазнината по брадичката и контура на лицето. Поставянето на вендузи за лице допринасят за разграждането на подкожната мазнина. Масажът на лицето спомага за тонизирането и стягането на лицевите мускули. Редовният вакуумен масаж води до разграждане на мазнината по лицето и до премахване на двойната брадичка.

Какви процедури можем да правим у дома срещу двойната брадичка?

За постигането на задоволяващ реузлтат в домашни условия е необходимо постоянство.

Сред козметичните процедури за премахване на двойната брадичка е масажът с вендузи. Редовното поставяне на вендузи в домашни условия ще стопи двойната брадичка. Вакуумният масаж с вендузи за лице разгражда натрупаната мазнина по лицето около брадичката. 

Друга козметична процедура, приложима у дома, е мануалният масаж / ръчен масаж /.



Комбинацията от упражнения и масаж у дома гарантират намаляване на натрупаната мазнина по лицето и премахване на двойната брадичка.

Натрупването на субментална мазнина по лицето е естетичен дефект, който може да бъде отстранен. Стъпките в борбата с двойната брадичка са: здравословно хранене, добра хидратация, упражнения за лицето и спорт, козметични и медицински процедури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар