Translate

Защо да използваме ергономични столове - Saddle chair?

 Защо да изберем ергономичен стол за работа?

При някои професии работата е свързана с продължително седене в една и съща поза и затова е важно какъв стол ще се постави на работното място. 

Удобството на стола за работа е важно както за самия служител, така и за неговия работодател. Дискомфорта от стола, намалява ефективността при изпълнението на задачите и производителността. Всеки неудобен стол може да е предпоставка за болки в краката, гърба и кръста. Продължителното ежедневно седене на неудобен стол води и до дегенеративни изменения на ставите и гръбначния стълб. 

За профилактика на опорно-двигателния апарат производителите на офис столове разработват ергономични модели столове, подходящи за компютърни специалисти, козметици, дизайнери, офис служители, доктори и т.н. 

Столовете с ергономичен дизайн предпазват от натрупване на мускулна умора и болки в бедрата при дълго седене в специфична поза на работното място. 

Проектирането на някои ергономични столове са съобразени и с анатомията на мъжете. Иновативни са столовете със седалка тип "разделено седло" saddle chair. Дизайнът на седaлката на стола предотвратява натиска върху краката и предпазва тазобедрените стави от увреждане. Регулирането на височината и ъгъла на накланянето на седалката прави тези столове още по-удобни. Възможността за накланяне на седалката позволява нагласянето й към собствената анатомия. 

Иновативната седалка седло намалява напрежението в гръбначния стълб, а правилната стойка укрепва дихателната система. Ергонимичната седалка предпазва от натиск в краката и осигурява превенция от увреждане на седалищните нерви.

Работните столовете от две секции на седящата част осигуряват равномерно разпределяне на тежестта върху двете стави. Отвореният ъгъл на седалката осигурява пространство между бедрата и предотвратява натоварване на таза. Седловите седалки на офис столовете са изключително подходящи за мъжете, защото предпазват гениталиите им от притискане. Наред с това тези столове осигуряват и добра по-добра хигиена.

Наличието на ергономичната облегалка на стола държи гърба изправен и осигурява опора за правилната стойка. Ергономичните седлови столове с облегалка са препоръчителни при седене по-дълъг период от време, например в офиса. Редуването на обикновен офис стол с ергономичен седлови стол предпазва от дегенеративни изменения на ставите и таза и подобрява кръвообращението в краката. По - широката седалка държи по-изправената стойката и подобрява стабилността на тялото при работа, например на стоматолозите.



 


  

От  Производител на ергономичнистолове със седалка седло, които не оказват натиск върху бедрата, могат да бъдат закупени и онлайн.

Закупуването на работни столове със седалки с две секции и отворен ъгъл ще облекчи симптомите при артритни заболявания на бедрената става. Набавянето на ергономичен стол ще предотврати натиска върху тазобедрената става, ще намали компресията върху връзките и ще подобри кръвообращението към краката. 

Покупка на ергономичен седалков стол ще облекчи работата на стоматолози и козметици. Работния стол осигурява опора на горната част на тялото при разкрач и по-стабилна работа с ръцете. Затова седловите столове са изключително  подходящи за зъболекари и терапевти в козметични центрове. 
Столът с анатомична форма на седалката позволява по-добро поддържане на таза в изправено положение по време на работа.






Двусекционните седалки осигуряват оптимално разпределение на теглото и максимална грижа за здравето на тазобедрените стави "hip chair". Формата на седалката запазва естествените анатомични позиции на таза и гръбначния стълб, с което си минимизра натиска върху междупрешленните дискове. Ергономичните столове са препоръчителни  за превенция и профилактика на дискови хернии при ежедневно дълго седене на бюрото пред компютъра.

Според някои световни терапевтични организации използването на ергономични столове намалява сковаността на ставите и понижава риска от дегенеративни изменения на опорно-двигателния апарат при хора със "седящи" професии.

 Интернет магазин  за поръчка на ергономичен стол с възможност за регулиране на наклона на седалката напред и назад, както и регулиране на височината и наклона на облегалката.





Няма коментари:

Публикуване на коментар