Translate

Какви са ползите за нас, ако практикуваме йога?


 


Йогата датира още от древността и идва от Азия. Извън религиозните течения, йогата се развива като система от физически и духовни упражнения. Йога практиката ни дава добра физическа подготовка и подобрява здравословното ни състояние. Йогата ни помага да се освободим от натрупаното физическо и нервно напрежение, което влияе негативно на нашето здраве и ни разболява. Също така йогата ни учи да живеем в хармония със себе и да открием вътрешния си мир чрез медитационни упражнения. Чрез духовните йога упражнения освобождаваме и прочистваме съзнанието си.

През годините комплексната система започва да се разделя и се обособяват различни видове йога. Днес все по-популярна става въздушната йога. Различни изследвания показват, че най много ползи дават частичните или пълните инверсии на въздушната йога. Динамичните и статичните движения на йогата се модифицират чрез "люлка за йога". Йога хамакът е удобен и комфортен при по дългото задържане в определена позиция.

При въздушната йога физическите упражнения асани се извършват във въздуха посредством йога хамак. Чрез позите на въздушната йога влизаме във форма чрез въздушно разтягане и оформяне на тялото. Позите с хамак като съвкупност от йога, пилатес и акробатика се прилагат и за профилактика на гръбначните изкривяания. Въздушната йога се утвърждава като инверсионна терапия за намаляване на нервно-мускулно напрежение.

При балансиращата йога хамаците са монтирани така, че да гарантират нашата безопасност. Наред с това йога хамакът осигурява удобни пози и защита от прекомерно разтягане и прекомерен натиск върху ставите. Това е плюс за въздушната йога пред тази на земя.

Въздушната йога е подходяща както за възрастни, така и за деца над 6 години.

Броят на местата, предлагащи терапевтична йога с хамак, се увеличава и имаме все по-голям избор за раздвижване и отпускане.

Едно такова прекрасно място за въздушна йога е в жк Надежда в София.  Плюс е, че разполагат и с две солни стаи за халотерапия и предлагат медитация в хамак. В залата се предлага чудесна възможност за съвместна физическа активност на родителите заедно с техните деца. Едно йога студио за цялото семейство!

Удобство е, че фирмата работи с мултиспорт карти и може да се прави лесно онлайн резервация за час през сайта им. С фирмата може да се осъществи контакт и чрез страницата им във фейсбук Въздушна йога

"Йога в люлка" е съвкупност от пилатес, акробатика и традиционна йога. Йога хамакът позволява модифициране на асаните и непрекомерно здравословно разтягане. С въздушната йога ще извлечем полза за добрата си физическа форма и за изправената си стойка! С терапевтичната йога се влияе върху баланса и се подобрява работата на вестибуларния апарат. 

Разтягането в йогата предпазва от схващане и сковаване при продължително стоене в една поза. Повишаването на физическата активност намалява риска от поява на здравословни проблеми в днешния модерен заседнал живот.

Практикуването на йога след ежедневното седене на бюрото пред компютъра ще релаксира мускулите и ще увеличи тонуса ни. Йога Сихиа е любимото място на една от приятелките ми. На това място Мария е решила проблемите си с вестибуларния апарат и световъртежите с терапевтичната и въздушната йога. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар