Translate

Иглена терапия и серуми против косопад за стимулиране растежа на косата

 Какво е мезотерапия?

Мезотерапията като термин произлиза от гръцки език. Етимологията на термина е свързана с терапия на средния слой на кожата и вкарването на активни вещества, както и усвояването на витамините, хормоните и екстрактите в дълбочина.

Основоположник на техниката е Мишел Пистор, а след няколко години мезотерапията е призната като част от  медицината във Франция. При тази техника  в началото са се инжектирали вещества за овладяване на болката и подобряване на здравето. С развитието на мезотерапията като техника тя се налага като ефективен естетичен метод и дори като алтернатива на пластичната хирургия.

Какви са видовете мезотерапия?

Мезоетрапията бива иглена и безиглена.

За иглена терапия стандартно се използва игла или иглен ролер, известен като мезо ролер или дерма ролер. С иглата се инжектират витамини и хормони в кожата. С мезо ролера нанесените серуми за лице и коса върху кожата проникват в дълбочина и активните вещества в тях действат върху средния кожен слой, което засилва тяхната ефективност. 

С напредъка на технологиите днес има апарати за безиглена мезотерапия. В Европа се е наложила безиглената мезотерапия през XXI век. Терапията с иглен дермаролер се прилага в много салони за красота и естетически центрове. Апаратното вкарване на козметични продукти е конкурентна алтернатива на естетическата хирургия.

Какво е приложението на този метод?

Днес мезотерапията се прилага в следните случаи:

- за премахване на подкожните мазнини в областта на стомаха, бедрата или задните части;

- за намаляване на целулита, стягане и изглаждане на кожата;

- за изглаждане на бръчките на лицето и оформяне на контура;

- за терапия на пигментация на кожата и акне;

- за терапия при косопад алопеция и уредяване на косата;


Как да правим мезотерапия у дома?



Мезо ролерите имат множество иглички с различна дължина. Дължината на игличките на ролера за лице оказва влияние върху дълбочината на убождане и съответната процедура. Масажорът за лице и глава е желателно да бъде с по-къси иглички. При домашната мезотерапия е препоръчително използването на мезо ролер с дължина на игличките 0.20 мм.

Преди започване на терапията с мезо ролер е необходимо измиване и почистване на лицето!

От изключителна важност е дезинфекцията на дерма ролера! Преди да се започне масажа на лицето или главата мезо ролера трябва да се потопи в спирт поне 70 градусов. Игличките да останат потопени 3-5 минути, като същата дезинфекция се повтаря и след игления масаж с ролера.

Масажът с мезо ролера трябва да е умерен без особено натискане! Движенията на игления ролер / дерма ролер са плавни и без натиск. След няколко движения с мезо масажора в различни посоки се нанася желания козметичен продукт върху кожата. Навлезлите серуми за лице в кожата след нейното леко разраняване дават много по-добри резултати.

При мезотерапията могат да се използват различни козметични продукти или лекарствени продукти. Например за лечение на акне някои дерматолози серуми за акне, които повлияват на инфекцията чрез стигане до средния пласт на кожата. 

След масаж на лицето с иглен ролер за възстановяване еластичността на кожата се нанася подхранващ серум за лице. Леките наранявания на кожата ще направят възможно проникването в дълбочина на активните вещества, което ще доведе до по-бързо укрепване на кожата.

За изглаждане на гънките по лицето след терапията с мезоролер се нанася върху кожата серум за лице против бръчки. Вкараните в дълбочина вещества чрез иглената терапия веществата стимулират изглаждането на бръчките. 

След масаж на лицето с дермаролер нанасянето на анти ейдж крем ще улесни проникването на витамини,ензими или други вещества под горния слой на кожата. 

Иглена терапия с дерма ролер за лечение на косопад и заздравяване на тънка коса




 Микроигленният ролер може да бъде използван и за лечение на косопад. Убождането на скалпа на главата с мезо ролер може да стимулира растежа на нова коса. Мезотерапията на главата с дерма ролер спомага и за удебеляване и уплътняване на изтънялата коса. 

Масажът на главата с мезо ролер ще стимулира производството на стволови клетки в космените фоликули. Масажорът с иглички ще увеличи ефективността от използваните серуми и масла срещу косопад.

След масажирането на скалпа се нанася серум против косопад за стимулиране на растежа на косата. Навлизането на веществата дълбоко в скалпа спомага за израстването на нова коса. 

Добро уплътняване на косата се постига чрез нанасяне на есенциални капки за растеж на косата.  Нанасянето на стимулаторите за растеж на косата и масажът с ролер за глава ще балансира съотношението на космите по главата. Концентратите за тънка коса спомагат за заздравянето на косъма.

Редовните процедури с масажора и по-дълбокото проникване качествени козметични продукти за скалп и коса подобряват кожата на главата и спомагат за растежа и заздравяване на косъма на главата.

Използваните серуми за лице и коса имат по-голям ефект при проникване под повърхностния слой на кожата. По-добър резултат от козметичните продукти за коса и лице се постига чрез навлизането им дълбоко в слоевете на кожата през леките одрасквания с мезоролера. Иглената терапия със стимуланти за растежа на космите ще възстанови окосмяването на скалпа в зоните на косопад.

Уредите за иглена терапия на скалпа и нанасянето на козметични продукти за растеж на косата подпомагат лечението на косопада.  

Автор: Мирослава Владимирова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар