Translate

Реклама с промоционален код



Маркетингът като термин датира от XX век и до ден днешен търпи развитие. В най - общи линии маркетингът е съвкупност от предприети действия, с които да се повлияе върху потребителите и те да закупят стоки или услуги от рекламираната фирма. 

Първоначално маркетингът се е свързвал с проучване на пазара и потенциалните възможности за предприятията да пласират своите продукти и услуги на този пазар. 

Един от основните инструменти на маркетинга е промоционалният код за отстъпка. Промо кодът помага за промотиране и утвърждаване на търговска марка и нарастване на покупката на стоки и услуги. 

Едно от основните действия на маркетинга е рекламата или популяризирането на продукт или услуга. Брандовете все повече си партнират със създатели на съдържание например блогъри, за да ескалират известността и разпознаваемостта на съответната търговска марка. За успеха на една рекламна кампания съществен фактор е достигането до голяма целева аудитория и последвалите действия от споделеното съдържание сред последователите. 

Чрез промо код за отстъпка един успешен блогър може да монетизира блога си. Например за писането на статия за определен продукт или услуга за даден онлайн магазин, блогърът може да се договори за промо код със собственика на бизнеса. Използването на кода за отстъпка от последователите му може да му трупат суми, които да му бъдат изплащани като комисионни. Поставянето на линк в блог статия ще увеличи трафика към конкретен сайт или продукт, срещу което блогърът може да си осигури доходност.

 Предоставянето на код за отстъпка за последователите на блогъра е добър вариант за дългосрочна колаборация. Прилагането на кода може да бъде взаимоизгодна съвместна работа между създателите на текстови услуги и онлайн магазини.

Промо кодовете могат да бъдат доходоносен инструмент и за администратори на групи във фейсбук с голям брой членове. Някои администратори предпочитат марките да заплатят определени суми, срещу рекламна публикация в тяхната група. Повечето брандове и страници предпочитат да си спестят такава неаясна инвестиция, защото тяхната цел е масово реализиране на продадени услуги и стоки, а не само трафик. 

Маркетинг промо кода може да намери приложение и в събирането на средства за сдружения или фондации. Договаряйки се с онлайн магазин, предлагащ продукти свързани с целите или каузата на ЮЛНЦ, тези нестопански организации ще намерят лесно нови дарители. Почти всеки бизнес ще се съгласи да дарява сумите, натрупани от използването на предоставения промо код за отстъпки сред членовете на различните организации.  

Рекламата като маркетингова услуга се оказа предпоставка за появата на инфлуенсърите и развиването на техните канали с хиляди последователи. Поради това, някои си купуват последователи, за да искат по-висока цена за създаване на рийл стори или пост. Цената на услугите, предлагани от инфлуенсъри до голяма степен зависи от броя на последователите, но и от някои други фактори. 

Другата страна в една маркетингова кампания са търговците и техните брандове. За тях обаче е по-важна продажбата на продуктите им и печалбата. 

Водени от целите и позицията на двете страни не рядко настъпват разминавания между инфлуенсърите и брандовете. Например един търговец на пътни чанти и куфари не се интересува много от броя на последователите на инфлуенсъра, а се интересува колко продажби ще реализира и каква печалба ще отчете от подобно взаимодействие.

Да, за бранда е определяща печалбата, а за инфлуенсъра е важен броя на последователите му. Но трябва да има допирна точка между създателите на рекламно съдържание и търговците, предоставящи продукти или услуги за рекламиране от,набиращите популярност, инфлуенсъри. 

От страна на търговците и собствениците на онлайн магазин даване на код за отстъпка е справедлив начин за колаборация със създатели на съдържание. Използването и прилагането на кода за отстъпка ще покаже колко ангажирана е последователската аудитория на създателите и разпространителите на рекламно съдържание. И това е така, защото една фирма се интересува от прихода, който ще отчете от съвместната работа със създателите на съдържание в инстаграм или в друг канал. 

 Промо кодът дава възможност на инфлуенсъра да монетизира канала си, промотирайки продукт или услуга на бранд. За марката е по-важно каква печалба ще реализира от продажби сред  хилядите последователи на рекламиращото лице. Използваният промо код е показател за умението на промоутъра да ангажира аудиторията си. Предоставянето на промо код от онлайн магазини може да Ви трупа суми като комисионни.

В последните години силно нарасна стремежът на всеки млад човек да се представя за инфлуенсър. Но пазарът ще си свърши работата и ще открои създателите на качествено и полезно съдържание от всички останали. 

Промоционалният код срещу промотиране на стоки си остава един от основните инструменти в маркетинг стратегиите на различните агенции. Промо кодът срещу реклама на услуги може да бъде средство за удовлетворителна колаборация между брандове и създадтели на полезно дигитално съдържание. Маркетинг кодът за отстъпка е идеален вариант за дългосрочно и изгодно сътрудничество между малки бизнеси и създатели на съдържание. Използването на специални кодове ще помогне да реализирате своя кауза или да подкрепите финансово кауза на сдружение или фондация!

Например за кауза насочена към превенция  на лимфен оток лимфедем на ръката можете да получите промо код за отстъпка срещу промотиране на продукт. С кода за отстъпка събирате средства за каузата си във формата на комисионни, а Вашите последователи и симпатизанти пазаруват с отстъпка.

Един примерен онлайн магазин предоставящ кодове за отстъпка срещу промотиране на продукти и изплащаш коректно събраните суми като комисионни. 

Ако си блогър, инфлуенсур или влогър и се вълнуваш от лайфстайл, можеш успешно да рекламираш в канала си аксесоари за обувки с промо код или афилиейт проследяващ линк

Автор: Мирослава Владимирова 



 



Няма коментари:

Публикуване на коментар