Translate

Реклама на онлайн магазин с промоутър - афилиейт маркетинг в България





Що е то афилиейт маркетинг и как се развива в България?

 Афилиейт маркетингът е промотиране на стоки или услуги в дигиталното пространство чрез генериран линк за проследяване. Промоутърите правят реклама на онлайн магазини чрез създаване на съдържание като видеа, постове,статии и пр. С включването в афилиейт програма всеки партньор по програмата има възможност да печели пари под формата на комисионна. 

Колкото по-активен е един промоутър, толкова повече ще печели като афилиейт партньор на онлайн магазин. Пускането на ангажиращи постове или видеа през 2-3 дни в собствени канали и в каналите на рекламирания онлайн магазин гарантира успешна колаборация между промоутъра и е-магазина.

В България сякаш афилиейт маркетингът не е достатъчно развит и една от причините е, че не всички онлайн магазини предлагат  афилиейт програми. Също така е-магазинът може да има афилиейт, но да не работи по партньорска програма с промоутъри.

Как да разбера дали един онлайн магазин работи с промоутъри афилиейти?

Препоръчително е всеки желаещ да се включи в партньорска програма на един онлайн магазин да се свърже с него и да разбере работят ли с промоутъри афилиейт партньори. Това, че виждаме Афилиейт в един е-магазин не е гаранция, че той работи с партньори по тази програма. 

Получавайки потвърждение от конкретния магазин за практикуване на афилиейт маркетинг, можем да се захванем за промотиране на стоки и услуги в различните си канали.

Как става включването на промоутър в партньорска програма на един електронен магазин?

След като имаме потвърждение от електронния магазин за развиване на афилиейт маркетингова програма, можем да си направим регистрация в този сайт. 

След създаване на акаунт в онлайн магазина в повечето случаи се изчаква одобрение и активиране на статуса ни. 

И когато вече е налична афилиейт активацията ни на регистриран клиент, тогава можем да влезем в акаунта си и да генерираме проследяващ линк. Активирането на афилиейта от магазина стартира и дейността на промоутъра за реклама на продукти или стоки. 

Този проследяващ линк можем да го сложим в различни наши канали с последователи. Например един блогър може да постави афилиейт линка в статия и така да генерира комисионни. Всяка продажба, осъществена в онлайн магазина през неговия линк, му носи печалба.

Един инфлуенсър например може да направи видео на избран от него продукт от магазина и да постави проследяващ линк. Така аудиторията на инфлуенсъра може да му трупа комисионни при поръчки в онлайн магазина през линка му. Под постове дторита и пр също може да се поставя такъв линк на афилиейт програма.

Афилиейт маркетинга е печеливш за администратори на развити групи във фейсбук. Например в група за пътешествия успешно може да се промотират стоки или услуги, свързани с общия интерес на членовете. 

Например един създател на съдържание за масажи може да се включи в афилиейт програми на магазини, предлагащи стоки за масаж. 

Успешните промоутъри на онлайн магазин или афилиейт платформи печелят от креативното си съдържание, с което постоянно ангажират последователите си.

Печели ли се от афилиейт маркетинг в България?

Да, печели се стига да си напорист, креативен и постоянен промоутър. Ако си мислиш, че само с един линк ще си докарваш удовлетворителни доходи, се лъжеш.  Резултатите от активната работа идват след време и след регулярно споделяне на проследяващ афилиейт линк.

Ако искаш да промотираш един продукт или услуга, трябва задълбочено да ги познаваш и да създаващ интересно и полезно съдържание. 

Изтъкването на различните детайли в различни, ангажиращи аудиторията, постове и видеа, носи резултат и с времето ще го видиш. Но трябва да не се отказваш и да си търпелив! 

Онлайн магазините ценят своите афилиейт партньори и повечето от тях в зависимост от оборота на афилиейта увеличават процента на комисионната му. А също така създателите на съдържание и промоутъри могат да получават и допълнителни бонуси.

От афилиейт партньорството се печели, но трябва да се работи много и всеотдайно. Всеки желаещ да стане афилиейт партньор трябва да е наясно, че комисионните не идват веднага. 

Колкото по-постоянен е един създател на съдържание и колкото по-задълбочено промоутърът представи един продукт или услуга пред аудиторията си, толкова повече ще печели.

Партньорски програми за печелене на пари в интернет

Включването в партньорски програми на онлайн магазините дава възможност за печелене на пари в интернет. След регистрацията в е-магазина доходите за промоутъра идват от поръчките транзакциите, направени от генерираните линкове за проследяване.

Комисионните на онлайн магазините са различни и всеки с активна афилиейт програма ги публикува на видно място или ни запознава с тях след регистрация.

Включването в партньорска програма, постоянната и упорита работа може да носи допълнителен доход в личния и семейния ни бюджет.

Различните платформи за афилиейт дават възможност да си следим поръчките/транзакциите във всеки един момент. Рекламиращите могат да правят бърза справка за баланса, след влизане в акаунта. Рекламирането на един онлайн магазин може да носи добри и постоянни доходи за промоутъра.

Партньорската програма на Клио МВ ЕООД дава възможности за рекламиране на избрани продукти от блогъри, инфлуенсъри или клиенти и осигуряване на допълнителен доход като комисионна от всяка поръчка направена през генерирания и проследяващ афилиейт линк.

Бързи отговори на въпросите, относно включване в партньорската програма на е-магазина, отчитането на поръчките/транзакциите и проследяване на комисионните, може да намерите във видеото 

Автор: Мирослава Владимирова 



Няма коментари:

Публикуване на коментар