Translate

Премахване на оток на лицето - Гуа ша масаж на лице и шия

 

Какво е гуа ша масаж?

Масажът гуаша е древна китайска практика на остъргване на тялото и лицето. Гуаша масажът се прави за облекчаване на болките в ставите и мускулите и за лечение на отоци.  Масажната техника гуаша се прилага за лимфен дренаж и дава отличен резултат за намаляване на подуването в различни части на тялото.

 За гуаша масаж се използват различни инструменти за триене на кожата с натиск. Пластината за масажна техника се казва гуаша и от нея идва името на самия масаж.

Какви видове гуа ша масаж има?

Гуаша масажът бива козметичен и терапевтичен.

Лечебният терапевтичен гуаша масаж се извършва само от професионално обучени масажисти и най-често се прави на гърба. При него натискът с инструментите е по-силен, което го прави и болезнен. От прекомерното триене и натискане се образуват синини от спукани кръвоносни съдове, намиращи се до повърхността на кожата.

Козметичният  гуаша масаж се прави на лицето и шията с гуаша пластина. Движенията с плочката са бавни и триенето е почти без натиск, за да не се образуват синини. Плочката за козметичен гуаша масаж може да бъде от нефрит, кварц, авантюрин и др.

Масажът с плочка може да се прави в домашни условия и е отлично средство за справяне с подпухнало и оточно лице. Гуаша масажът тонизира добре кожата на лицето и шията.

Колко често се прави Gua sha масаж?

Козметичен гуаша масаж се прави до 2-3 пъти седмично.

Терапевтът преценява интервала между масажните сесии при лечебния гуаша масаж. Времето между масажите зависи от пълното изчезване на зачеревяванията по кожата и изчезването на синините.

Какви са ползите от козметичния гуа ша масаж на лице?

Чрез гуа ша масажа на лицето се въздейства върху лимфния дренаж и нормалното оттичане на лимфна течност. Ползата, която носи този масаж е отстраняване на подуване на лицето чрез подобряване на лимфотока. 

С гуа ша плочката се раздвижва лимфната течност при масажа, а това предпазва от оток на лицето. Гуа ша скрапера смомага за намаляване на подутините на лицето следствие от задържане на лимфна течност. 

Друга полза, която носи гуа ша масажа е отпускане и укрепване на мускулите на лицето. Добрата мускулатура на лицето забавя увисването на кожата от загубата на еластичността й при естествения процес на стареене.

Следващата полза от гуа ша масажа на лице е постигане на лифтинг ефект. Подобреното кръвообращение чрез масажа ще възстанови  регенеративните процеси на кожата. Тонизирането на кожата и стягането й ще спомогне за намаляване и изглаждане на бръчките на лицето.

Във видеото можете да видите техниките за гуаша масаж на лице с пластина от нефрит



Масажите с плочки, ролери или гуа ша скрапери са пръв помощник в грижата за лицето и кожата. Плочките и масажорите са идеалното решение за масаж на лицето и шията в домашни условия. 

Добър резултат за намаляване на отока на лицето дават масажите с гуаша плочка и масажорите за лице с валяк. Чрез ролерите и скраперите се спомага оттичането на лимфната течност от лицето, с което се намалява отокът. Масажирането на лицето с ролер и плочка спира подуването на лицето от задържане на течности. Масажните процедури контролират едема на лицето и спират увеличаването на лицевия оток.




Във видеото е показан лимфодренажен масаж с ролер за оттичане на лимфата и намаляване на отока на лицето. Масажът е ефективен начин за справяне с подпухналото лице. Терапията с ролер е ефективна за контрол на едема на лице причинен от задържане на течности. Масажните процедури намаляват подуването на лицето, раздвижвайки лимфата.




Няма коментари:

Публикуване на коментар