Translate

От къде черпим идеи за подаръци?

 


Кога правим подаръци?

Подаряването най-често е свързано с някакво житейско събитие.

Всички подготвяме подаръчета за рожденници и юбиляри, за завършващи и абитуриенти, за Коледа и други празници.

При някои хора правенето на подаръци е по-често и е свързано с желанието да зарадват близките си хора и да ги изненадат. Когато получаваме подарък без причина се чувстваме щастливи от отношението на близките ни хора. Също така осъзнаваме, че ние сме значими един за друг през цялото време. За показването на внимание не е нужен специален празник!

Причина за подаряване може да бъде и благотворителността. Когато оставяме подаръци блатворително се чувстваме по-щастливи и по-удовлетворени. В този труден живот нашите малки изненади  радват и топлят душите на хората в беда. Състрадателността е това, което ни отличава нас хората от животните. Съпричастността към нещастието на другите ни прави човеци.

Ако искаме да стимулираме, хората които работят за нас е важно да им правим подаръци и без конкретна причина. Това е чудесен начин за стимулиране на служителите.

Подаракът остава приятен спомен за човека независимо кога го е получил!

Лесно ли избираме подаръци за другите?

Едва ли за някой избирането на подходящия е лесна работа. А когато искаме наистина да изненадаме приятно някого, търсенето на точния подарък е изпитание.

За избягването на ненужен подарък един разговор с получателя ще спести евентуално разочарование. Тази опция няма да ни предостави възможност да изненадаме човека, за когото е предназначен подаръка, но ще сме сигурни, че ще му бъде полезен. А все пак ние раздаваме подаръци, за да зарадваме другите.

Ако човекът ни е много близък, ние знаем какво би му допаднало за получи.

В крайна сметка всеки сам решава какъв подарък да поднесе и как да го подари.

Какъвто и подарък да сме избрали много важна е и неговата опаковка.

Красиво опакованият подарък е открояващ се сред останалите. Дори и да е малко нещото, което ще дарим, хубавата опаковъчна визия ще направи забележим подаръка ни.

От къде черпим идеи за подарък?

Местата от където търсим хрумки за подаръци са различни. Много често в социалните групи за ръчна изработка на предмети виждаме такива постове.

Понякога виждането на някаква вещ в някого може да улесни изборът ни за подарък. Скоро  от един колега видях един картодържател с метална щипка за пари. Грабна ме този калъф за кредитни и дебитни карти и реших да направя такъв подарък на сина си. Понеже нямаше скоро повод, а аз не му правя често подаръци открих чудесна причина да му подаря този малък и симпатичен портфейл с метален клипс за банкноти.

Подарявайки му картодържателя, с обяснението, че има rfid защита и че никой няма да може да му открадне парите, видях че остана очарован. Защитния калъф за разплащателни дебитни и кредитни карти му влезе веднага в употреба. 

Това малко органайзерче за платежни документи ме вдъхнови да го подаря съвсем спонтанно. RFID портфейла за банкови карти е идеален подарък за всякакъв повод или без повод.



Не е важно от къде черпим идеи за подаръци, а е важно те да дават щастие и радост в очите. Не е задължително подаракът да е много скъп или обемен, за да изненада приятно. Подаръкът използван ежедневно и функционално, не може да бъде неподходящ!

Хубаво ще бъде по-често да подготвяме малки подаръчета за най-близките ни. Аз обаче, за съжаление, не съм по спонтанните подаръчни изненади . Но пък нещо грабне ли интереса и вниманието ми ме провокира да го подаря.


Няма коментари:

Публикуване на коментар